wiep laurenssen, zangles Uden

 

Zangles Uden, Zeeland / Vocal coaching

Wiep heeft in feburari 2011 haar eigen zangpraktijk opgestart in Zeeland (N-B) bij Uden waar ze vocal coaching geeft aan jong en oud. Ook geeft ze zangles bij Muziekschool Gorinchem en Stichting de Muzerije in ‘s Hertogenbosch. Naast het zangles geven zingt ze met veel plezier in een 7 koppige coverband, Sevenation, en doet ze studiowerk. Dit bestaat o.a uit reclames/radio jingles inzingen, koortjes voor andere artiesten opnemen en toplines/teksten/melodieën schrijven voor dj’s/producers. Tegenwoordig geeft Wiep ook zangles in Uden. Zie ook Zangles Uden op Facebook. Wiep is overtuigd van wat ze kan en wat ze is: Muziek.

Bio

Wiep is een zangeres en komt uit een klein Brabants dorpje. Met haar hese, unieke stemgeluid heeft ze een echte eigenheid waaraan mensen haar herkennen. Vanaf kleins af aan is muziek een van haar dagelijkse bezigheden. De muziek in gaan is dan ook nooit een bewuste keuze geweest, er heeft nooit een andere optie bestaan voor haar. Door af en toe mee te gaan naar optredens van haar moeder, die zangeres was in een coverband, werd Wiep’s gevoel bevestigd; Optreden, muziek maken, dat is wat ze ook wilde doen. Vanaf haar 8e jaar is ze eigen liedjes gaan schrijven. In 2002 is ze gestart met zanglessen nemen en in een coverbandje gaan zingen. Ook trad ze regelmatig her en der op als solozangeres. Op haar 14e werd ze eerste in een plaatselijke talentenjacht. Hiermee won ze een demo-opname. Ze was 16 toen ze auditie deed voor de Rockacademie in Tilburg en werd, ondanks haar gebrek aan vooropleiding, aangenomen. Daar heeft ze met verschillende muzikanten samengewerkt waarmee ze de ideeën die in haar hoofd zaten perfect kon vertalen naar complete nummers. In november 2008 is ze te gast geweest bij Giel Beelen op 3fm en haar eigen nummer ‘Save The World’ werd door Giel heel enthousiast ontvangen. In maart 2009 won Wiep de Talentenbeurs in Amsterdam.

Wiep Laurenssen, zangles Uden Wiep Laurenssen, zangles Uden Wiep Laurenssen, zangles Uden

The Voice of Holland

In juni 2010 besloot Wiep te stoppen met haar studie aan de Rockacademie in Tilburg. Ze raakte haar passie voor muziek kwijt en werd gevoelsmatig in hokjes gestopt. Met het gevoel niks te hebben om te verliezen, schreef ze zich in voor een nieuwe talentenshow van rtl4; The Voice Of Holland. Het programma bleek een groot succes en Wiep haalde het tot de liveshows als een van de laatste 22; een van de 6 talenten van het team van Angela Groothuizen. Toen Wiep de show moest verlaten, verzekerde Angela het publiek dat ze meer van haar zouden gaan horen en beloofde Wiep een single. Na vele schrijfsessies ontstond “Stranded”. Deze debuutsingle is uit sinds maart 2012 en is verkrijgbaar op Itunes.  

Contactgegevens

c

Wiep Laurenssen
E-mail: wieplaurenssen@gmail.com
Website: www.wiepmusic.com

Share